Notte Ammaliante – Една омайна нощ в Гранд Хотел и СПА Приморие

Notte Ammaliante – Една омайна нощ в Гранд Хотел и СПА Приморие - E-Burgas.com

Първа премиера след столицата: Вида Пиронкова и нейните Гълъбо и Емпатия

Вечерта на 31 март обещава да бъде знакова за бургазлии и гостите на града. Гранд хотел и СПА Приморец  ще се превърне в автентично културно средище, където ще звучи на живо вълнуващата музика на Вида Пиронкова и нейния албум-сензация  -  "Емпатия". Вида ще изпълни на роял осем песни от него, и за първи път в изпълнение от нея на "Гълъбо". За две от тях ще се включи художникът Стефан Божков.

Изявеният ни тенор и режисьор Марио Николов, познат и обичан и в Европа, САЩ и Япония, също ще представи две песни. Гостите на вечерта ще имат възможност да чуят и стихове от произведението, послужило за основа на музикалния албум на авторката - стихосбирката "Броеницата на Вида", която днес е библиофилска ценност. За да бъде удоволствието пълно, гостува и шеф - готвач, който ще представи с оригинални продукти кухнята на Сардиния. Вечерта ще комплиментира и дегустация на ликьори и вина от Италия.

Кой не знае Вида Пиронкова, кой не е чувал за нея? Даровитата дама, предизвикала истински фурор с албума си "Емпатия", е човек на изкуството. Тя е изкусен композитор, който от най-ранните си години твори камерна, солова, балетна, театрална, филмова музика, поп и етно песни. Вида е и поет и писател, майстор на сребърни бижута, куратор на изложби и различни културни изяви. Изявява се и като журналист, водещ на собствено радио предаване - Vida Vox по Online radio Vox и PR. 

Големият художник Енчо Пиронков е неин баща. Детството и минава в компанията на най-големите музиканти, актьори и режисьори на времето. Музиката, наравно с четката, бележи пътя и от най-ранна възраст. Баща и ѝ купува пиано и заявява, че тя ще бъде композитор. 1985г. завършва музикално училище със специалност "пиано". Следва академията за музикално и танцово изкуство, където наред със знаковото за нея пиано изучава и музикална педагогика. Печели многобройни награди на различни конкурси у нас и в чужбина - за песен, текст, музика, за принос в популяризирането на българската култура в Италия. 

Последното и творение е предизвикалият истинска сензация музикален албум "Емпатия", които съдържа общо 17 песни и пиеси, в изпълнение на Миро, Орлин Горанов, Мирослава Кацарова, Илия Ангелов, Вида Пиронкова, Васил Михайлов – актьор, Стефан Божков – художник, Еделина Кънева, Марио Николов, Катерина Русенова, група „Атлас”, Ванко Филибето, Веселин Веселинов- Еко, Елин Колев, Илиана Селимска, Людмил Ангелов, Васил Енчев и мн. други. Продуцент на албума е Игор Марковски, а аранжиментите са на Светослав Лобошки. 
 
Какво ни остава, освен да ви поканим: 31 март,19:30 часа, Гранд хотел и СПА Приморец. Нека заедно попием изпълнения на роял, жива "Емпатия", изкусни стихове, емоции от многопластов човек на изкуството. Допълнете с автентични вина и кулинарни изкушения от Сардиния, представени от мастър шеф-готвач и вечерта става съвършена. Заслужавате я!

Цена на куверта:75 лв / ресторант Салини

За информация и резервации: 056812345 /0877 850 001 Гранд Хотел и СПА Приморец

Коментари

Още от последните новини