Нивото на реката в Сърнево край Карнобат остава високо

Нивото на реката в Сърнево край Карнобат остава високо - E-Burgas.com
снимка: btvnovinite.bg

Нивото на водата в карнобатското село Сърнево остава високо, съобщи bTV.

Хората там бяха в очакване на приливна вълна от язовирите, но водата се е разляла между отделните язовири. Според местните хора коритото на р. Русокастренска не се почиства достатъчно често, което води до заустване на води и отпадъци.Подобно е състоянието в наводненото през есента село Ливада, където хората с тревога следят нивото на водата при всеки дъжд. Последният валеж пак превърнал дерето, което минава през селото, в езеро. Част от къщите там вече са ремонтирани, но хората се притесняват от ново заливане.

В съседното село Тръстиково дигата е пропаднала на няколко места, а в Попски извор деретата са задръстени и преливат. Тази част от р. Русокастренска се стопанисва от „Напоителни системи”. Дружеството трябва да поддържа и дигата, а има реална опасност тя да се скъса.

„За да бъдат изчистени държавните участъци е необходима съответната финансова подкрепа. Продължаваме да пишем писма до съответните ресорни министерства, за да може да ни бъде осигурено финансиране”, каза Владимир Крумов, зам.-областен управител на Бургас.

И тъй като пари за почистване с техника няма, пак ще се разчита на затворници.

Коментари

Още от последните новини