Ниско прелитащи самолети тормозят бургазлии и това лято 

Ниско прелитащи самолети тормозят бургазлии и това лято  - E-Burgas.com

Ниско прелитащите самолети над крайните комплекси "Изгрев" и "Славейков" продължават да тормозят живущите в тях в разгара на лятото. От това се оплаква бургазлийката Албена Михова, която пише писмо лично на кмета Димитър Николов молба проблемът да бъде решен. 

"Днес си направих труда и записах точните часове. От 7 сутринта до 12.30 , на малка височина , над блока в който живея, прелетяха 18 самолета, шумно и на една ръка растояние. Не мисля, че това е нормално, не само от екологочна гледна точка, но и от гледна точка на спазване нормите на шум , както и безопасност. Вечер положението е още по-трагично, като самолети прелитат през 2 минути до полунощ." пише Албена Михова. Според друга бургазлийка интервалът на кацане на самолети следобед е през 4-5 минути.

Преди време от “Ръководство въздушно движение” предприема мерки за намаляване на авиационния шум около Бургас. Това трябваше стане чрез въвеждане на изменения в организацията на въздушното пространство в района на летище Бургас. Иначе казано самолетите трябваше да заобикалят комплексите, така че да не смущават спокойствието на гражданите. По всичко обаче изглежда, че тези мерки не са достатъчни, тъй като голяма част от самолетите и това лято прелитат ниско над блоковете и стряскат спокойствието и съня на хиляди бургазлии. 

Коментари

Още от последните новини

Светът
Ниско прелитащи самолети тормозят бургазлии и това лято  - E-Burgas.com

Полша