Никулден отново обедини Бургас! Потопете се в атмосферата на празника (галерия)

Никулден отново обедини Бургас! Потопете се в атмосферата на празника (галерия)  - E-Burgas.com

Никулден все повече се затвърждава като ден, в който всички бургазлии излизат и празнуват заедно по улиците на града. 

Празникът на Бургас и тази години обедини хиляди от всички възрасти, които от сутринта се включиха в богата програма.

Денят започна с тържествено заседание на Общински съвет - Бургас. От 10:30 часа на площад „Атанас Сиреков“ бяха издигнати знамената на Република България, Европейския съюз и Община Бургас.

В 11:00 бе осветена Никулденска обредна трапеза, което ще се извърши в градинката до Часовника. Такива трапези има на още четири места в Бургас - Компаса, в к-с „Меден рудник“ в двора на храм „Св. Николай Чудотворец“, Магазия 1 и Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“. Пред тях вече се наредиха дълги опашки с желаещи да опитат от вкусните ястия с риба. 

Програмата днес продължава с:

Литийното шествие с хвърляне на венци и цветя в морето в памет на загиналите моряци и рибари ще потегли в 11:45 часа от пл. „Атанас Сиреков“ към Моста, където в 12:15 часа ще се отслужи заупокойна молитва.

В 13:00 часа с корабни сирени на Морска гара ще бъде отправен празничен поздрав по повод Никулден. По същото време Духовият оркестър ще изнесе концерт пред Дружеството на художниците на ул. „Александровска“ 22.

Половин час по-късно, от 13:30 часа, в Дружеството на художниците ще се проведе церемонията по връчването на наградата „Художник на годината“. Тогава ще бъде обявен и тазгодишният носител на приза „Бург на годината“.

И този Никулден в Бургас ще бъде спазена утвърдената традиция имениците да си направят обща снимка за спомен с кмета Димитър Николов. Паметната фотография, която ще бъде съхранена за идните поколения, ще бъде направена в 14:00 часа на пл. „Атанас Сиреков“.

Кулминацията на тържествата за празника на Бургас ще е в 17:30 часа, когато започва тържественият никулденски концерт на пл. „Тройката“. Вечерта на 6 декември на сцената ще се качат братя Аргирови, група FOUR, Мариана Добрева и Михаела Михайлова, ВА „Фортисимо“, Калоян Николов, Бургаски духов оркестър, Хор „Милка Стоева“, Стоян Памуков и DJ Pancho. Водещ ще е актрисата Гергана Стоянова. По време на концерта ще бъдат запалени светлините на коледната елха и празничното осветление в Бургас.

Галерия
Коментари

Още от последните новини