Никой от хората на Очите не е стрелял в злополучната нощ!?

Никой от хората на Очите не е стрелял в злополучната нощ!? - E-Burgas.com

Радослав Димитров и Георги Иванчев обжалваха мярката, наложена им от Бургаския окръжен съд, а имено-задържане под стража. Двамата са обвинени в опит за убийство на Димитър Желязков-Очите. 

Според Апелативния прокурор Кремена Стефанова има вероятност, ако им бъде променяна мярката в по-лека, двамата да се укрият. Направените до сега експертизи и според свидетели на инцидента показват, че на осми юни вечерта, Иванчев е стрелял пръв по Очите, след това е насочил пистолета към слабините на Димитър Желязков. Един от бандата на Желязков е успял да го изведе навън от заведението "4 you", за да потърси такси и да поиска помощ за Очите. Тогава след тях тръгва Радослав Димитров и той е стрелял три пъти в лявото, дясното рамо, а след това в десния крак. Според държавния обвинител тук не може да се говори за неизбежна отбрана. "Ако хората на Божидар Кузманов са били застрапени, ако са били наранени, защо не са потърсили помощ, а са се прибрали и след това са се предали на полицията?"-попита риторично Държавния обвинител. Според досега събраните доказателства се оказва, че има изстрели само в областта, където е бил Димитър Желязков и неговата група.

Защитата на Радослав Димитров и Георги Иванчев е категорична, че на двамаата трябва да им бъде постановена по-лека мярка. Освен това адвокатите смятат, че не е редно само свидетелските показания да бъдат основни  доказателства за инцидента.

Адвокатите на Димитров и Иванчев са от Варна. Бургаски юристи не се наели да защитават обвинените в опит за убийство на Очите.

 

Коментари