Никой не иска терена за мола в "Меден рудник"

Никой не иска терена за мола в

Парцелът в зона "В" на бургаския комплекс "Меден рудник", където преди години трябваше да бъде изграден мол, още не може да намери нов собственик. Теренът вече повече от две години се продава на търг, като цената му продължава да се срива. Дори това обаче не се оказва достатъчно за да засили апетита на евентуалните инвеститори. 

В момента е обявена поредната публична продан за парцела, като наддаването ще започне от 1 343 328 лв. През пролетта на 2014 година същият бе пуснат с цена от 2,3 млн. лв, но тогава, както и не последвалите търгове, купувачи не се намериха. 

Теренът е с големин 13 155 кв.м. и е собственост на Бургас Център Инвест АД, която е дъщерна на небеизвестната  „Сан Сити“ ООД. В момента положението на фирмата далеч не е цветущо, като масово се продават имоти в центъра на Бургас и Сарафово, заради натрупани дългове. Преди години собствениците пък бяха обявили амбиции за строеж на два мола, единият от които именно в „Меден рудник“. Разгънатата застроена площ на новия шопинг център трябваше да бъде е 60 хил. кв.м, но тези планове така и не се осъществиха.

Коментари

Още от последните новини