Николай Желязков дебютира с драматичен успех в Дупница

Николай Желязков дебютира с драматичен успех в Дупница - E-Burgas.com
БГНЕС

Нефтохимик 2010 (Бургас) надигра като гост Марек Юнион-Ивкони (Дупница) с 3:2 (25:19, 25:23, 22:25, 22:25, 15:12) в мач от тринадесетия кръг на Суперлигата при мъжете, който се игра в дупнишката зала „Спортна“. Така шампионите отбелязаха осма победа в първенството, като  с пет загуби и 23 точки запазват пето място във временното класиране на първенството, припомни BGvolleyball.com. Тимът на Марек записа осма загуба, като с пет победи и 14 точки заема осма позиция в подреждането.

Дебют на поста старши-треньор на шампионите направи Николай Желязков, който се присъедини към  тима часове преди мача. Бургазлии поведоха с 2:0 гейма, но не успяха да затворят мача с чиста победа, като последва истинско изпитание и нервно напрежение за тях. Домакините се разиграха, показаха възможности и успяха да спечелят следващите две части, като докараха развоя до равенство 2:2 гейма.

Пред угрозата за нова загуба шампионите се стегнаха, като в петия решителен гейм започнаха да диктуват темпото. Домакините бяха равностойни до 8:8, след което бургазлии се откъснаха в резултата и се наложиха, като извоюваха крайната победа.

Реализатор за победата на Нефтохимик стана Георги Петров със 17 точки (2 блока). Алан Джорджевич добави 15 точки за успеха (3 аса, 2 блока). За Марек най-резултатен бе Ивез Мутамбази със 17 точки (4 аса, 1 блокада)

Коментари

Още от последните новини