Николай Банев се отказа от защитниците си

Николай Банев се отказа от защитниците си - E-Burgas.com

Николай Банев се отказа от всички свои защитници до момента по делото. Това той направи в началото на днешното заседание в Специализирания наказателен съд, предаде БГНЕС.

Обвиненият в ръководене на организирана престъпна група, пране на пари и държане на боеприпаси, поиска 30 минути почивка, за да може да говори с адвокатите си, с които твърди, че не е могъл да разговаря 5 месеца.

В крайна сметка Банев преупълномощи досегашните си защитници и те продължават да го защитават. По време на заседанието Банев поиска да даде обяснения, в които определи делото като бутафорно и заяви, че 20 месеца е задържан под строг тъмничен режим. Той се оплака и от законовата репресия, която се води срещу него.

Бизнесменът поиска съдът да му покаже документ за изискуеми и неплатени данъци, за да се оправдае задържането му, за което твърди, че нямат доказателства. В края на изказването си бизнесменът поиска отвод на съдията и прекратяване на делото. Всичко това беше отхвърлено от съда и определено като неоснователно.

Част от бившите служители на семейството вече са дали показания. По думите им, вместо в сметките на компаниите, парите отивали в сметки на фамилия Баневи.

В началото на годината Евгения Банева беше пусната под домашен арест, а Николай Банев все още е в следствения арест. 

Коментари

Още от последните новини