Никол Андонова: Най-голямата победа идва, когато успееш да победиш себе си

Никол Андонова: Най-голямата победа идва, когато успееш да победиш себе си - E-Burgas.com

Tова е Никол Андонова, безспорно най-добрата лекоатлетка в спортен клуб „Европул“. Млада и борбена, Никол не спира да се усъвършенства и надминава сама успехите си, като тази година е номинирана и за „Спортист на Бургас“.

Възпитаничката на спортен клуб „Европул“, се радва на успеха си, не само заради безспорния си талант и спортен хъс, но и благодарение на треньорът и Петър Райков. Никол започва да тренира лека атлетика на 13 години, като много бързо се увлича по спорта. "Когато бях малка моят брат тренираше акробатика. В залата ми беше много интересно, защото всички правеха доста сложни  упражнения, така след време  покрай него се запалих и аз. На 5 -годишна възраст вече тренирах акробатика, а когато станах на 13 години, паралелно започнах да тренирам и лека аткетика".

Спортът за Никол е строга дисциплина и добра организация. „Леката атлетика ми дава увереност, но също  така, когато тренирам се чувствам щастлива. Сякаш съм в друг свят, където всичко ми се струва възможно. Спортът ме научи да вярвам в себе си". За най-голямата си победа тя счита именно първата и, радвала се е много на медала,  макар и сребърен. „Чувството да получиш медал за първи път е страхотно! Само, че е за кратко. Покорявайки целта си, винаги си поставям нова, по-висока цел.  Затова вярвам, че още не съм  постигнала най-голямата си победа. Ако трябва да съм честна, мечтата ми е да подобря постиженията на брат ми, чийто най-голям успех е четвърто място на Световно първенство"

Преди състезание, Никол прекарва доста време на стадиона и тренира усилено, но въпреки това твърди, че и остава и време за развлечения. Забавлява се с приятели, както и със семейството си, което е няйна основна упора.

Освен перфектна спортистка, Никол е и добра ученичка на която и предстоят доста изпитания и в тази сфера. Въпреки това тя не смята да спира със атлетиката, защото има още много мечти и цели за достигане. „Определено ще продължа да спортувам. Имам големи мечти и не смятам да се отказвам, докато не ги постигна. Все още не знам какви състезания ми предстоят, тъй като сега започвам подготовката за новия състезателен сезон.  А що се отнася до учението, също не смятам да го зарежа, защото то е важно за мен. След три години най-вероятно ще бъда абитуриентка и вероятно ще се готвя за кандидат-студентски изпити. Силно се надявам да мога да присъствам на бала си, защото се е случвало на тази дата да имам състезание".

Талантливото момиче на „Европул“ тази година е и номинирано от Община Бургас в категория „Спортист на годината“. „Номинацията за спортист на Бургас е признание за работата, която съм свършила през годината. Естествено това ме радва, но в същото време и доста ме респектира. Ще се постарая да оправдая доверието на хората, които са ме номинирали“, сподели тя.

За да постигнеш мечтите си трябва да се бориш докрай и никога да не се отказваш, колкото и да е трудно. Успех е да се изправяш след всяко поръжение. Най-голямата победа идва, когато успееш да победиш себе си, за финал заяви Андонова.

Галерия
Коментари