Нигер потвърди, че една от най-големите уранови мини в света се е върнала под държавен контрол

Нигер потвърди, че една от най-големите уранови мини в света се е върнала под държавен контрол - E-Burgas.com

     Заместник-министърът на външните работи на Иран заяви, че споразумението за всестранно сътрудничество между Иран и Русия е напълно готово и няма пречки за подписването му. Той изрази увереност, че документът скоро ще бъде подписан от главите на двете държави.

 

    Газпром подписа меморандум с Иран за доставка на руски газ по тръбопровод. Споразумението беше подписано по време на посещението на ръководителя на Газпром Алексей Милер в Иран с участието на временния президент на страната. Подробности по сделката все още не са оповестени.

 

    Германия въведе ново изискване за получаване на гражданство - признаване на правото на съществуване на Израел. Това е уникално условие, което не се среща в законодателството на други страни. Новото правило влезе в сила на 25 юни и е част от по-широко преразглеждане на критериите за гражданство в Германия.

 

Министърът на вътрешните работи Нанси Федър подчерта, че промените имат за цел да опростят процеса на получаване на гражданство за тези, които споделят германските ценности и да премахнат необходимостта да се отказват от предишното си гражданство.

 

   Нигер потвърди, че една от най-големите уранови мини в света се е върнала под държавен контрол след отнемане на лиценза за работа на френската компания Orano.

 

Правителството публикува изявление, в което се казва, че мината се е върнала „в общественото достояние на държавата“. Отнемането на лиценза беше обяснено с факта, че компанията "никога не е изпълнила задълженията си".

Коментари

Още от последните новини