Netflix пуска риалити "Скуид Геймс"

Netflix пуска риалити

Netflix планира телевизионно риалити, вдъхновено от най-популярния сериал на стрийминг платформата за всички времена – Squid Game. 456 участници от целия свят ще се борят за голямата награда от 4,56 млн. долара, но за щастие, цената на загубата няма да бъде отнемането на живота им, както е в сериала. „Най-тежката съдба ще е да се приберете у дома с празни ръце“, съобщават от Netflix, предаде Актуално.

Squid Game: The Challenge ще се състои от 10 епизода и ще предложи "най-големия актьорски състав и най-голямата еднократна парична награда в историята на телевизионните риалити формати". "Докато играчите се състезават в серия от игри, вдъхновени от оригиналното шоу - плюс изненадващи нови допълнения - техните стратегии, съюзи и характер ще бъдат поставени на изпитание, докато конкурентите около тях не бъдат елиминирани“, гласи още съобщението за мащабния проект. Участниците трябва да са на възраст най-малко 21 години, трябва да говорят английски език и да са на разположение за 4 седмици в началото на 2023 г., когато ще се проведат снимките. Броят им - 456 души, не е случаен. Това е препратка към сериала, в който участват същият брой играчи, а главният герой Сон Ги-хун е наричан Играч 456. Squid Game официално стана най-големият хит на Netflix през октомври 2021 г. Тогава корейската продукция стана най-популярният сериал на стрийминг платформата за първия месец след премиерата. Той дебютира на 17 септември и за по-малко от 30 дни беше гледан от 111 милиона акаунта по света. Netflix отчитат в проучването си всички акаунти, които са гледали поне 2 минути от най-малко един епизод. След това Squid Game продължи да разбива всякакви рекорди по гледаемост.

Дистопичната поредица на Хуанг Донг-хюк разказва за провеждането на серия от 6 брутални игри за оцеляване по подобие на „Игрите на глада“. Единствената разлика е, че участниците сами решават дали да се включат. Групата е съставена от 456 души, които са изпаднали в дългове и са отчаяни от живота, а единствената им останала надежда е шансът да спечелят голямата награда от 45,6 милиарда корейски вона – 39 млн. щатски долара. За целта трябва да триумфират в серия от игри, които на пръв поглед изглеждат лесни, защото са популярни сред децата в Южна Корея. Оказва се обаче, че не са, а всеки, който загуби, умира. По-рано тази седмица Netflix потвърди официално, че сериалът ще се завърне с втори сезон.

Коментари

Още от последните новини