Днес обявяват онлайн победителя в Национален литературен конкурс „Море”

Днес обявяват онлайн победителя в Национален литературен конкурс „Море” - E-Burgas.com

Днес, 11 май 2020 г., от 18:00 часа във фейсбук страницата на читалище "Св. св. Кирил и Методий" журито ще обяви отличените участници в Национален литературен конкурс "Море'2020". Ще бъде представена също и книгата "Шепоти" на Полина-Десислава Батешкова от гр. Варна, носител на Първа награда през 2018 г., категория поезия. Книгата се издава като награда на Издателска къща "Знаци".

Организатор на конкурса е Народно читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985", със съдействието на Община Бургас . Първото издание бе през 2003 г., като част от програмата по откриване на Звено за информация и обучение на незрящи, със заглавие "Излекувай болката с любов". Следват второ издание "Обич за различния", трето, свързано с честване Деня на Европа и по тема "Бургас с попътен вятър към "Европа", и четвърто издание "Морето - любов, болка и мечта".

От 2007 г. събитието е част от проявите по повод 11 май - Ден на братята Кирил и Методий и патронен празник на читалището. С решение на Читалищното настоятелство тогава конкурсът за есе е обявявен за национален с името "Море", като включва и поезия.
Партньори в новото осмо издание са: "Аз чета" - специализирана онлайн медия за книги, ИК "Хермес" и ИК "Знаци"- Бургас.

 

Коментари