Немската гимназия триумфира с купата на кмета

Немската гимназия триумфира с купата на кмета - E-Burgas.com

Немската езикова гимназия "Гьоте" триумфира с купата на кмета на средношколското първенство по волейбол за юноши 11 и 12 клас, организирано от Община Бургас, със съдействието на ВК "Нефтохимик 2010".

Осем отбора в продължение на един месец завързаха интересни битки. До финала стигнаха най-достойните.

Над 600 млади фенове бурно подкрепяха двата отбора в зала "Младост" , като създадоха неповторима атмосфера, достойна дори за мачовете от първенството в мъжката Суперлига на България по волейбол.

Във финалния двубой отборът на Немската езикова гимназия "Гьоте", с преподаватели Вели Аслан и Георги Терзидерлиев, спечели с 3:1 гейма срещу достойния си конкурент Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" , с преподавател Николай Драгиев.

На трето място се нареди Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия Кольо Фичето", с преподавател Златина Горова.

Бронзовите медали връчи легендарният волейболист от недалечното минало и настоящ член на Управителния съвет на родната федерация Борислав Кьосев. Сребърните отличия раздаде заместник-кметът Йорданка Ананиева.

Кметът Димитър Николов връчи купата и златните медали на шампионите от Немска езикова гимназия "Гьоте". Те получиха и фланелка на ВК "Нефтохимик 2010" от старши треньора Найден Найденов. Мениджърът на бургаския клуб Огнян Томов награди с клубни шалчета сребърните и бронзовите медалисти.

Златен медал от кмета Николов получи и директорката на Немската гимназия Надежда Радева, а сребърно отличие той връчи на директора на Електрото Коста Папазов.

"Вие сте бъдещето на волейбола. Догодина ще разширим формата на този турнир, като поканим и отбори от областта", заяви кметът Димитър Николов, който се щракна за спомен с волейболистите и част от техните привърженици от трибуните на зала "Младост".

Коментари

Още от последните новини