Нефтохимик се връща в Бургас

Нефтохимик се връща в Бургас - E-Burgas.com

Нефтохимик отново ще посреща съперниците си пред бургаска публика. „Шейховете“ ще домакинстват на родния си стадион „Лазур“, който вече ще се нарича „FBET Арена Бургас“. Първият двубой у дома ще бъде на 23-ти ноември, когато по програма тимът приема Локомотив /София/.

Завръщането на отбора в Бургас стана възможно след като ръководството на клуба постигна договорка със собственика на съоръжението. Договорът за наем, с петгодишен срок, бе подписан днес. Той е на стойност 300 000 лв без ДДС годишно, а с него Нефтохимик получава правото да играе всичките си домакински срещи на стадиона. както и да ползва централния и помощния терен за тренировки. Средствата ще бъдат осигурени от новия спонсор на „шейховете“ – букмейкърската компания FBET.Освен обезпечаването на наема за стадиона FBET ще се ангажира и с отделен спонсорски договор с Нефтохимик.

Финализираните преговори дадоха повод на ръководството на клуба днес да проведе пресконференция, на която да разкрие повече подробности около дългоочакваното завръщане на Нефтохимик в Бургас. На нея присъства един от главните акционери Павел Бошнаков, председателят на Съвета на директорите Андрей Рунчев, членовете на СД Анелия Златкова и Георги Кузманов, както и изпълнителният директор Живко Авджиев.

„Винаги съм желаел да играем домакинските си срещи в Бургас. Надявам се, че сега ще има повече фенове, което да подкрепят отбора на стадиона. Ще бъдат извършени няколко ремонтни дейности на спортното съоръжение за удобството на привържениците. През годините сме срещали трудности, но винаги сме се стараели да израстваме и да се развиваме.“ – каза Бошнаков пред журналистите.

Андрей Рунчев допълни, че ръководството е доволно от представянето на отбора до момента. Главната цел за тази година съставът да се обиграе се изпълнява, а след завръщането в Бургас ще продължи да се следва стратегията за затвърждаване на позициите на отбора във Втора лига, като през следващия сезон ако всичко върви по план ще се атакува Първа лига. Рунчев загатна, че ръководството на клуба е в преговори и с други потенциални спонсори и призова бургаския бизнес за повече активност спрямо развитието на футбола.
-- 

Коментари

Още от последните новини