Нефтохимик се сбогува официално с Шампионската лига в Нови Сад

Нефтохимик се сбогува официално с Шампионската лига в Нови Сад - E-Burgas.com

Волейболистите на Нефтохимик 2010 (Бургас) отпаднаха от най-престижния евротурнир - Шампионската лига, след като отстъпиха на сръбския шампион Войводина (Нови Сад) с 0:3 (17:25, 22:25, 22;25) в мача-реванш, изигран в Нови Сад. Припомняме ви, че бургазлии отстъпиха с 2:3 гейма в домакинската среща помежду им. 

Така момчетата на Найден Найденов ще продължат участието си във втория по сила евротурнир - този за Купата на ЦЕВ, като опонент ще им бъде белгийският Пар-Ки Менен. Първата среща е насрочена за 28 ноември. 

Сръбският първенец доминираше изцяло в първия гейм, във втората част гостите от Бургас бяха поели инициативата, информира bgvolleyball.com. Състезателите на Душко Николич обаче се пребориха в ключовите моменти и увеличиха аванса си на 2:0. В третия гейм Нефтохимик се доближи до съперника при 22:23, но късметът бе на страната на Войводина. 

Най-резултатни за шампионите бяха Дмитрий Яковлев и Николай Къртев с по 9 точки. За домакините Дмитро Виетский завърши със 17 точки, Давид Мехич добави 14 точки. 

В следващия кръг отборът от западната ни съседка ще се изправи срещу Шомон с Мартин Атанасов в състава.

Коментари

Още от последните новини