Нефтохимик с първа тренировка за сезона

Нефтохимик с първа тренировка за сезона - E-Burgas.com

Вчера стартира лятната подготовка на Нефтохимик. На стадион Лазур „шейховете“ се събраха за първата си тренировка за сезона. Преди занятието се проведе пресконференция, в която взеха участие изпълнителният директор на клуба Пламен Михов, старши-треньорът Димчо Ненов, помощник-треньорите Тодор Киселичков и Ганчо Евтимов и треньорът на вратарите Тихомир Тодоров.

„Възможно най-бързо трябва да съберем състезатели, с които да направим добър отбор, за да може Нефтохимик да играе важна роля в първенството. Освободени бяха десетима състезатели, привлечени са нови. Футболен клуб Нефтохимик трябва да изгради нова визия. Относно Детско-юношеската школа ще се следва една агресивна политика спрямо  селекцията на деца и юноши. Бъдещите таланти, които ще изградим, ще бъдат една добра основа на Нефтохимик и когато треньорският щаб погледне към 18-19-годишните трябва да знае, че има играчи, които са готови и не им трябва много време за климатизация в първия отбор. Искаме да работим за качество, а не за количество, както много клубове.– каза изпълнителният директор Пламен Михов.

Относно селекцията на представителния тим той разкри, че освен голмайсторът на ЦСКА Костадин Хазуров, договор с Нефтохимик е подписал и бившият полузащитник на червените Александър Александров. Утре предстои към отбора да се присъединят официално и останалите нови попълнения. „70 % от набелязаните играчи са привлечени. Преговаряме с още няколко състезатели, от които скоро очакваме отговор. Всички състезатели са свободни агенти, но сред тях има много добри футболисти. Не плащаме трансферни суми.“ – добави Михов.

Подготовката на отбора ще продължи в Бургас до 4-ти юли, когато „шейховете“ ще заминат на десетдневен подготвителен лагер в Трявна. Контролни срещи са уговорени с Ботев /Пловдив/, Черно море /Варна/, Черноморец /Балчик/, Локомотив /Горна Оряховица/, Етър /Велико Търново/ и Ботев /Гълъбово/.

Коментари

Още от последните новини