Нефтохимик издържа само едно полувреме срещу Славия

Нефтохимик издържа само едно полувреме срещу Славия - E-Burgas.com
Нефтохимик-Славия
Нефтохимик устиска само едно полувреме срещу Славия. Бургазлии дори успяха да поведат, а на почивсана резултатът беше равен. След това обаче "шейховете" рухнаха.  С този двубой беше сложено началото на плейофите във втората седмица на шампионата. С хеттрик за успеха на „белите“ се отличи Галин Иванов. В течение на мача Славия получи две дузпи, от които реализира само една.
Домакините започнаха с няколко пропуска, а в 21-ата минута получиха дузпа, след като Диян Лефтеров събори Веселин Марчев в наказателното поле. При изпълнението на наказателния удар Чавдар Янков прати топката в аут. В 37-ата минута Михаел Орачев откри резултата за Нефтохимик. След негов далечен удар топката рикошира в Пиргов и влезе в горния ляв ъгъл на Георги Петков. Вратарят на Славия днес празнува своя 38-и рожден ден и изигра своя мач № 250 в „А“ група.
Славия изравни в добавеното време на първата част, когато получи втора дузпа за фаул на Ивелин Янев срещу Галин Иванов. Радослав Василев беше точен при изпълнението на 11-метровия удар. През второто полувреме Нефтохимик не успя да окаже никаква съпротива на „белите“, които вкараха четири гола. В 53-ата минута Чавдар Янков с пас от централната линия изведе Галин Иванов зад гърба на защитата и крилото прати топката във вратата между краката на вратаря Георгиев.
Пет минути по-късно Веселин Марчев също се разписа. Той беше точен с глава след центриране на Радослав Димитров отдясно. В 67-ата минута Галин Иванов вкара втория си гол мача. Той се разписа с удар от границата на наказателното поле. Пет минути по-късно крилото оформи своя хеттрик. От границата на вратарското поле той прати топката във вратата, след като получи подаване по земя от аутлинията на Фернандо да Силва.
С този убедителен успех Славия се затвърди на деветото място с 34 точки, като вече има положителна голова разлика. „Белите“ имат 12 точки аванс пред последните четири тима в класирането. Нефтохимик, за който това беше 12-а поредна загуба е последен с 12 точки.
Коментари

Още от последните новини