"Нефтохимик" иска да играе в Европа до 3 години

Високи цели си постави футболният отбор на "Нефтохимик", който от днес вече е общински. Припомняме, че "зелените" ще играят в новосъздадената Първа лига на България. 

Днес на официална церемония община Бургас придоби контролния пакет от акции на клуба. Досегашният мажоритарен собственик Павел Бошнаков ще запази 39 % от акциите си, а Сдружението с нестопанска цел, определено за обществена полза „Нефтохимик Бургас 1962“ е притежател на останалите 10%.

Спортен директор на клуба ще бъде Пламен Михов. Треньор ще остане Димчо Ненов, а негови помощници ще са Данчо Евтимов и Тодор Киселичков. До няколко дни трябва да се намери и треньор на вратарите. 

Програмата ни е в рамките на три години. Първата година ще трябва да сглобим боеспособен отбор, който да се утвърди в Първа лига. Да създадем добра детско-юношеска школа, която ще бъде в основната на пирамидата на този клуб. Мисля, че община Бургас ще ни предостави достатъчно добри условия и с добрите кадри, които имаме, може да се върнем към добрите времена на клуба. Втората година от нашата работа ще се състои от надграждане на първия отбор с няколко състезатели с по-висока класа, за да може през третата да се борим за първата шестица и да имаме шансове за участие в Лига Европа.“ заяви спортният директор Пламен Михов.

Той уточни, че детско-юношеската школа на клуба ще бъде безплатна за децата, за да могат техните родители да не бъркат "такса обучение" и "такса титуляр". 

 

 

Коментари

Още от последните новини