"Нефтохимик" чака "Да" за "А' група днес

Три нови клуба ще попълнят състава на новата „А" група. Това се очаква да обявят днес от БФС на сбирката с отборите. Въпросните тимове са Локо (ГО), Верея и Нефтохимик.

Хибридът ЦСКА-Етрополе-Литекс също може да се промъкне в елита. Обединеният клуб ще участва в новата Висша лига с лиценза на ловчанлии. Почти сигурно обаче отборът на Гриша Ганчев няма да играе в Европа през следващите 3 години, защото си сменя името, местоположението и цветовете.

Засега е заявен този на Славия, защото докато съществува истинският ЦСКА, само той може да провежда своите срещи на „Българска армия", тъй като стадионът и базите му са отдадени за ползване на дългосрочна концесия.

Както е известно, за „А" група лиценз вече получиха Лудогорец, Левски, Берое, Славия, Локо (Пд), Черно море, Ботев (Пд), Пирин (Бл) и Монтана. Съвсем скоро такъв ще вземе и победителят в „Б" група Дунав.

 Така Висшата лига ще е съставена от 14 отбора. Днес в хотел „Експо" ще се проведе среща, на която ще се определи форматът на първенството за сезон 2016/17. За момента клубовете предпочитат през следващия сезон да се играят 26 кръга редовен сезон. След това ще има разделение на първа шестица и втора осмица.

gong.bg

Коментари

Още от последните новини

Светът

TikTock

Светът

Африка