Неделното училище в Бургас търси ученици

Неделното училище в Бургас търси ученици  - E-Burgas.com

В момента занятията се провеждат в храм „Св. Иван Рилски", но скоро ще бъдат преместени в новата сграда

„Организация за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/ откликна на ръководител Атанасия Петрова за увеличаване на групата от деца за неделното училище в Бургас.

Неделно училище към храм „Св. Иван Рилски“ се провежда всяка неделя от 11:00 до 12:15 часа в храм „Св. Иван Рилски“ в град Бургас, намиращ се пред Бургаския свободен университет /БСУ/. Към момента неделното училище е в храма, но предстои построяване на ново помещение специално за училището. Заниманията са безплатни и са за деца на възраст от 4 до 18 години. Материалите за децата /книжки, моливи, бои и други/ също са напълно безплатни.

Училището има за цел да развива талантите на децата, да показва положителната страна на живота, да запознава децата с основните на християнството /личности, празници, обичаи/. Организират се лагери, екскурзии, конкурси, състезания, изложби. Обстановката е приятна и родители също могат да присъстват по време на занятията, а на децата им е приятно да посещават часовете.

Под формата на игри, приятни уроци и други занимания се говори за християнството, но не се натрапва или злоупотребява, а се прави леко и приятно от Атанасия Петрова, която е завършила богословие и има голям опит с преподаване на деца. Нейната дъщеря също посещава неделното училище, в което децата оцветяват книжки; изработват гривни, колиета, декупажи; шият и плетат; учат за славни българи и светци; играят игри. Има родители, които също се включват в изработката на различни предмети и взимат участие в другите дейности.

За въпроси може да се обърнете към ОЗБГ на телефон 0877 113 150 или да позвъните директно на Атанасия Петрова 0878 238 632. Записванията стават единствено при ръководителката на неделното училище Атанасия Петрова.

 

Коментари

Още от последните новини