Назначават 500 психолози в училищата догодина

Назначават 500 психолози в училищата догодина - E-Burgas.com

През 2018 година ще бъдат назначени поне още 500 психолози и педагогически съветници в училищата у нас. За целта Министерството на образованието и науката е предвидило между 7 и 8 млн. лв. допълнителни средства за предстоящата година. Това заяви просветният министър Красимир Вълчев по време на конференция на тема "Партньорство училище - родители. Добри практики и решения", предаде БТА.

Според Вълчев към момента у нас има около 1 100 психолози и педагогически съветници. Те работят предимно в училищата с над 400 - 500 деца. Това не означавало, че не се наемат и нови специалисти. В училищата и сега се назначавали психолози, но това ставало "за сметка на делегирания бюджет" на учебните заведения.

След раздаването на предвидените средства Вълчев се надява, че повечето училища ще имат възможност да назначат психолог. "Може би на най-малките училища средствата няма да бъдат достатъчни, но в дадено населено място, където са повече, може да споделят един психолог или педагогически съветник", обясни още той.

Коментари

Още от последните новини