Най-малките бургаски читатели отново ще имат своята "Нощ в библиотеката" (Снимки)

Най-малките бургаски читатели отново ще имат своята

На 18 август от 20.00 ч. за бургаските деца започва нощ, изпълнена със звезди, книги и творчески изненади. За трета поредна година Детски отдел на Регионална библиотека "Пейо Яворов" ще отвори врати в нетипично време, за да предложи на малките си читатели едно различно преживяване сред книгите. Инициативата е част от програмата на лятна "Работилница в Четвъртък" и в нея ще участват децата, които я посещават от стартирането й през месец юни.

Литературни игри, забавления с книги и творчески представления предвиждат организаторите на вълнуващата нощ. За пореден път ще се проведе любимата игра на всички деца "детективско издирване на книги", в която при загасени светлини, в ролята на детективи, малчуганите ще издирват с фенерче предварително заявени книжни издания.

"Нощ в библиотеката" предвижда още изява на всеки участник с представянето му на свой талант, предпремиерно представяне на ръчно изработената Енциклопедия на малкия любознател, чийто съставители са самите деца, участници в "Работилница в Четвъртък". Всяка библиотечна нощ си има гост с изненада и тази година тя ще бъде поднесена от актриси от бургаския Куклен театър.

Допълнителна информация:

"Работилница в четвъртък" е инициатива, свързана с лятната програма на Детски отдел на РБ "П.К.Яворов"  Бургас. Заниманията в Работилницата са за деца на възраст между 7 и 14 г. и са насочени към насърчаване на детската любов към книгата и четенето, познаване на видовете литературни източници, на реда и организацията в библиотеката и към развитието на детския творчески потенциал. Чрез задачи за индивидуално изпълнение и  забавни колективни игри, децата откриват колко  интересно вълнуващ  е светът чрез книгите и необятен светът на знанието, развиват въображението и творческия си подход - необходими умения за живота.

Галерия
Коментари

Още от последните новини