Най-добрите бойци от цяла България идват за Държавно първенство Купа Бургас

Най-добрите бойци от цяла България идват за Държавно първенство Купа Бургас - E-Burgas.com

Най-добрите бойци от цяла България ще вземат участие в зрелищния шампионат по кикбокс Държавно първенство Купа Бургас. Топ събитието в бойните спортове, което се организира изцяло с финансовата подкрепа на община Бургас и с помощта на СК „Аякс“, ще се проведе от 23-и до 25 октомври в спортна зала "Младост" в морския град.

До момента има близо 700 заявки от цялата страна. Състезателите ще премерят сили в четири отделни стила на кикбокса - пойнт файтинг, лайт контакт, киклайт контакт и лоу кик. За първи път в България финалите ще се играят на бляскава гала вечер, която е с начален час 20:00 ч. на 24-и октомври (събота). Финалните битки ще са по три рунда от по две минути. Очаква се за събитието да пристигнат важни гости, представители на бизнеса и политиката и спортните среди.

За финалистите при мъжете е предвиден награден фонд, осигурен от Николай Филипов и „Рисайклинг България“ ООД. Победителите във всяка среща ще получат парична награда в размер от 500 лева. Загубилите също няма да си тръгнат с празни ръце – за тях има утешителна награда от по 300 лева.

Държавно първенство Купа Бургас ще е със вход свободен и всички любители на бойните спортове могат да се насладят безплатно на зрелищните битки в спортна зала „Младост“.

Коментари

Още от последните новини