Навършват се девет години от потъването на кораба "Ванесса"

Навършват се девет години от потъването на кораба

Днес се навършват девет години от потъването на българския кораб "Ванесса". При инцидента в ледените води на Азовско море загинаха деветима морци от екипажа на плавателния съд и украински лоцман. Спасен беше само един моряк-бургазлията Николай Димитров.

В ранната утрин на 3 януари 2008 г., докато хората в Бургас все още бяха под въздействието на празничната еуфория след посрещането на Новата година, страшната новина за корабокрушението завладя новинарските емисии. Когато стана ясно, че на борда на плавателния съд е имало бургазлии, целият град изтръпна в очакване на информация за съдбата на корабокрушенците. Още същия ден бе съобщено, че са открити загинали. Но също и че има спасен моряк – премръзнал, но жив. Това подхрани надеждата, че ще бъдат намерени и други оцелели след катастрофата. С всеки изминал час обаче тя се топеше – знаеше се, че там, където корабът е потънал, вилнее буря. 
Започнаха догадките за това каква е била съдбата на „Ванесса” и нейния екипаж. А доста по-късно се разбра отчасти как са се развили събитията. 

Коментари

Още от последните новини