Натоварени пътища в края на почивните дни

Натоварени пътища в края на почивните дни - E-Burgas.com

Натоварено се очаква да бъде днес движението по автомагистралите и основните пътища в страната в края на трите почивни дни. За да се избегнат инциденти, Пътната полиция засилва контрола над водачите и предприема мерки за облекчаване на трафика към София и големите градове, съобщава БНР.

От 14 до 20 часа се забранява движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища в страната.

От 10 часа в увредения преди месец при пожар участък от магистрала „Струма“, край Дупница ще бъдат отворени две ленти за движение за леките автомобили и камионите до 12 тона в посока София и една лента в посока граничен пункт „Кулата“. За улеснение на трафика за влизащите към София през Владая днес ще бъдат отворени две ленти от главен път Е-79.

Продължават ремонтите по магистрала „Хемус“ в района на 19-ти, 36-ти, и 37-ти километър, както и на тръбата за София в тунел „Витиня“.

На границата с Турция на ГКПП „Капитан Андреево“ трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили, както и на границата с Румъния, при ГКПП „Дунав мост-Видин“- на вход за товарни автомобили, съобщават от ГД „Гранична полиция“.

Преминаването през всички контролно-пропускателни пунктове на границите със Сърбия, Северна Македония и Гърция се осъществява нормално.

Пътната агенция апелира шофьорите да карат със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

Коментари

Още от последните новини