Натискат кмета за ремонт на спортен комплекс „Славейков"

Натискат кмета за ремонт на спортен комплекс „Славейков
снимка: Георги Илиев, google+

Съоръженията били повредени от недобросъвестни граждани

Предвижда ли се ремонт на настилката на лекоатлетическата писта и подмяна на счупения и износен инвентар през 2018 година? Този въпрос задава общинският съветник Румен Ангелов към кмета Димитър Николов, като настоява за писмен отговор на настоящата сесия на Общински съвет - Бургас. Освен това Ангелов се интересува от това какви допълнителни мерки е възможно да бъдат наложени, за да се опази спортната база и общинската собственост от недобросъвестно ползване.

Той припомня, че лекоатлетическата писта в Спортен комплекс „Славейков" рязко е вдигнала нивото на развитието на леката атлетика в Бургас. Там редовно се провеждали и кондиционни тренировки на състезатели от други спортове (футбол, борба , бойни спортове и други), които се отразяват позитивно върху физическата им подготовка и представянето им на състезания.

"През изминалите години там се проведоха над 30 състезания от различни национални и международни рангове и към този момент е единственото съоръжение, което може да позволи нормален тренировъчен процес в гр. Бургас. За съжаление, вече се появиха дупки и износвания в настилката, които застрашават здравето на състезателите и това се превръща в пречка, както за организирането на спортни мероприятия, така и на редовни тренировки. Износването на настилката не е единствено вследствие от амортизация от времето и експлоатация, но и от неправомерно използване

Не мога да не спомена и износването на спортното оборудване в комплекса, за което мога да твърдя, че се унищожи от недобросъвестни граждани, тоест използването на скочището за висок скок като батут за малки деца." пише Румен Ангелов в писмото до кмета. 

 
 

Коментари

Още от последните новини