Настинките минават по-леко след профилактика с хомеопатия

Настинките минават по-леко  след профилактика с хомеопатия - E-Burgas.com

Тръгването на градина и училище е изпитание не само за децата, но и за родителите им. Някои майки от сега се тревожат за есента, особено ако отрочетата им са по-болнави. Осигуряването на защита срещу инфекциите е нелека задача, защото незрялата имунна система в група от 20-30 деца няма как да не допусне „пробив“. Педиатри са категорични, че за добър имунитет говорим тогава, когато боледуването протича за кратко, организмът се възстановява бързо и става по-устойчив на патогенни микроорганизми.

Ако настинката се дължи на вирус, пиенето на антибиотик може допълнително да понижи имунния отговор. Но, понякога, при бактериална инфекция се стига и до „тежката артилерия“.  Лекува ли се детето с антибиотици два пъти месечно, вземането на наложителни мерки е крайно необходимо.

Затова още преди тръгването на градина или училище за бъдещите ученици се препоръчва профилактичен курс с хомеопатия. Това е идеалната   терапия за най-малките, защото осигурява естествено и безопасно подпомагане на организма да се справи сам с „агресора“, няма странични действия и алергизиращи реакции.

Подходящи за подрастващите са няколко хомеопатични лекарства, които за улеснение на родителите, са включени в състава на комплексния хомеопатичен специалитет ИМУНОБЕЛ. Той е българско производство и помага да повишим общия и локалния имунитет. В него са обеденини 4 активни съставки: Ferrum Phosphricum /железен фосфат/  за засилване на имунитета в областта уши-нос-гърло, Calcarea Carbonica /черупка на стрида/ – особено ефективна субстанция  при възстановяване от тежки заболявания, Silicea  /силициев окис/ - при имунен дефицит вследствие употреба на антибиотици  и Calcarea Fluorica /калциев флуорид/ за подкрепа на имунитета срещу  инфециозни заболявания.

Имунобел може да се взема профилактично преди тръгване на школо или след употреба на антибиотици. Подходящ е при рязко влошаване на защитните сили, свързани с остри възпалителни, инфекциозни състояния или отслабване на организма. Препоръчителният  прием е по 2 таблетки сутрин и вечер в продължение на месец. При деца под две години таблетките се стриват и разтварят във вода. В много случаи след детето, прихванало вирус, боледува и цялото семейство. Но Имунобел е подходяща алтернатива и за възрастните. Към тях е отправен още един съвет - да подготвят и психически детето преди първия учебен ден. Наред с намаляване нивото на стрес, допълнително укрепване на защитните му сили ще даде усилен прием на плодове и зеленчуци, подчертават лекари.

 

Коментари

Още от последните новини