Настаняват 630 малки математици в Бургас и Поморие в разгара на лятото

Настаняват 630 малки математици в Бургас и Поморие в разгара на лятото - E-Burgas.com

Общо 1300 участници от над 30 държави ще гостуват край морето в началото на юли

Община Бургас е обявила обществена поръчка за осигуряване на пълен пансион (нощувка със закуска, обяд и вечеря) на 630 участника в Международното математическо състезание - BIMC 2018. Олимпиадата ще се проведе между 1 и 6 юли в Бургас.  За целта са резервирани стаи в четири хотела в Бургас и Поморие.

IMC е един от най-мащабните и значими математически форуми в света, създадено през 2003 г. Всяка година състезанието се провежда в различна държава. Благодарение на отличните изяви на българските участници от цялата страна, които редовно участват в състезанието и са завоювали десетки медали и купи, през 2013 година България е избрана за домакин на състезанието, като форматът за първи път напуска Азия. 

Очаква се в него да вземат участие 1300 участници, от над 30 държави - деца от 13 до 18 години и техните ръководители. Поради големия брой участници и изискванията на Изпълнителния комитет на Международното математическо състезание, е необходимо всички участници да бъдат настанени в един хотел, а при липса на такава възможност, местата за настаняване да бъдат във възможно най-голяма близост. Целта на организаторите е да се предостави възможност на участниците за по-пълноценна комуникация и опознаване, да се създаде благоприятна среда за среща на различни култури и да се насърчават толерантността и приятелството.

Поради липсата на хотел с такъв капацитет в Бургас, възложителят ще договори хотелско настаняване и в Поморие, тъй като се намира наблизо и разполага с леглова база. 

За комисията на състезанието, преводачите на задачите, официални лица се резервират хотели в Бургас, които по регламент на Изпълнителния комитет е задължително да са отделно от участниците в състезанието.

Предвид необходимостта от осигуряване на нощувки за голям брой лица за период, през който вероятността за свободна леглова база е минимална, тъй като се осъществява чрез предварителни резервации, за които се депозира определен процент от цената за престоя, а резервациите за летен сезон 2018 г. са започнали още през месец октомври 2017 г. и по предварителни данни се отчита значителен ръст на туристопотока, се налага спешно възлагане на настоящата поръчка.

 

Коментари