Наши моряци помогнаха на деца в нужда

Наши моряци помогнаха на деца в нужда - E-Burgas.com

В навечерието на един от най-светлите християнски празници в Пункт за базиране Варна се проведе благотворителен базар под надслов „Великден за всички”. Каузата, която събра в спортната зала на формированието военнослужещи и цивилни служители от военни формирования от Варненския гарнизон, кметове и заместник кметове на райони от град Варна, представители на местната власт и приятели на Пункт за базиране Варна бе да бъде оказана подкрепа на децата на техни колеги военнослужещи в неравностойно положение.

Присъстващите бяха поздравени от  Командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, Областния управител на област с административен център Варна господин Тодор Йотов, отец Георги от Варненската и Великопреславска митрополия, заместник-кмета на община Варна господин Коста Базитов и госпожа Надка Никова от кметството на село Сушица. Представители на танцов клуб „Фолклорни ритми” и ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” изнесоха кратка артистична програма, след което домакинът на събитието капитан I ранг Георги Георгиев обяви базара за открит.

Щандовете на благотворителния базар „Великден за всички” бяха отрупани с ръчно изработени сувенири, уникати и вкусни кулинарни творения на съмишленици от военни формирования от Варненския гарнизон и дългогодишните приятели на Пункт за базиране Варна от с. Сушица. Събраните средства в размер на 3223,69 лв. ще бъдат разпределени и преведени по сметките на осем нуждаещи се деца.

Коментари

Още от последните новини