Напредва обновяването на улица „Иглика“ в Приморско

Напредва обновяването на улица „Иглика“ в Приморско - E-Burgas.com

Напредва обновяването на една от най-натоварените улици в Приморско – „Иглика“. Очаква се тя да е напълно реновирана, с нови 50 паркоместа и засадени 100 дръвчета,  до началото на сезона.

Работата по модернизирането на улицата, която води към част от забележителностите на морския курорт, тече усилено. Слънчевите януарски дни допълнително улесниха Общината и дейностите по отсечката от ул. „Стара планина“ до ул. „Ропотамо“ е към своя край. От стария и амортизиран водопровод и от бетонните стълбове с висящи жици вече няма следа. Всички комуникации са прокарани под земята, а ново осветление ще замени старите бетонни стълбове.

С обновяването на ул. „Иглика“ Община Приморско цели да улесни движението и паркирането на автомобили, като същевременно не нарушава зоната на пешеходците. Увеличава се и зелената зона с нови 100 дръвчета от вида „акация“.

 Модернизирането на улицата започна още миналата година,  когато едната й страна беше цялостно обновена с нови паркоместа,  красиви дръвчета и ново осветление. Бяха монтирани  информационни табла на пешеходната зона, както и красиви дървени скулптури.

Коментари

Още от последните новини