Напредва изграждането на Конгресния научно-изследователски център на Черно море

Напредва изграждането на Конгресния научно-изследователски център на Черно море - E-Burgas.com

Продължава набиването на пилотите за изграждането на Конгресния научно-изследователски център на Черно море, който ще бъде построен до Магазия 1 в зоната за обществен достъп на бургаското пристанище. До момента екипите са завършили монтирането на 250 броя пилоти, някои с дължина от 7 метра, съобщават от Пристанищна инфраструктура за „Дарик радио“.

И Оттам увериха, че дейностите вървят по график. Сградата трябва да бъде завършена до края на 2019 година, но само ако метеорологичните условия позволят непрекъсната работа на обекта. Първата копка за изграждането на Конгресния център беше направена през юли, тази година.

Според предварителното обявление той ще се използва целогодишно като място за изложби, концерти, образователни събития с офиси и кабинети за извършване на  научно-изследователска дейност за контрол и изследване на Черно море. Сградата ще се състои от шест нива. Изпълнител на строителните дейности е „Щрабаг“ ЕАД.

Към момента е изготвен и работен проект за рехабилитация на вълнолома в Пристанището. От ДП „Пристанищна инфраструктура“ обявиха, че са включили обекта в инвестиционната си програма за 2018-2019 година. План сметката показала, че строително – монтажните работи ще бъдат за поне 15 млн. лева.
 

Коментари

Още от последните новини