Нападателят от "Реверанс": Не съм обществена заплаха за никого!

 Нападателят от

"Извинявам се за неугледния си вид, но за 48 часа в ареста не ми разрешиха да се обръсна" обърна се Георги Георгиев към съдията

Не съм обществена заплаха за никого и нямам намерение да извършвам ново престъпление. С тези думи се обърна към съдията обвиненият в грабеж и нападение Георги Георгиев, чиито мярка за неоткление за гледа днес в съда.

Припомняме, че прокуратурата настоява Георги да бъде задържан за постоянно в ареста. Според версията на прокурора има реална опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление. Нападението в китайския ресторант "Реверанс" срещу 39-годишния Ванг Шалофу, който бе прободен с нож в областта на таза, е извършено, докато Георги е бил на изпитателен срок за друго престъпление против собствеността. Освен това той има още едно висящо досъдебно производство. Поради тази причина според прокуратурата нападателят има установена престъпна деятелност и има реална опасност да извърши ново престъпление.

От представените доказателства става ясно, че Георги е нападнал Ванг с 20-сантиметров нож, като му е нанесъл 10-сантимерова рана в областта на таза. Пострадалият е бил разпитан днес в болничното заведение, в което е настанен. 

Според адвокат Маврор, който е защитник на Георги Георгиев, не могат да бъдат направени обосновани предположения, че клиентът има намерение да се укрие или да извърши ново престъпление, Той изтъкна, че Георги, че съдът трябва да вземе предвид неговата младост и образование, преди да стигне до решение. 

Самият Георги пък заяви пред съдията, че не се смята за обществена заплаха и се извини за неугледния си вид, тъй като за два дни в ареста не е имал възможност да се обръсне. Той поиска да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение - домашен арест. 

В крайна сметка Районен съд - Бургас остави Георги Георгиев за постоянно в ареста. Според мотивите на съда престъплението, за което е привлечен като обвиняем, се отличава с особена дързост, ненужна жестокост и предварителна подготовка - набавяне на оръжие, оглед на обекта, снабдяване със средства за маскировка. Съдът отчете, че деянието е съпроводено и с причиняване на сериозно телесно увреждане на пострадалия, което само по-случайност не е завършило с фатален край. Всичко това характеризира извършителя, като личност с повишена обществена опасност и индикира реална опасност от извършване на друго престъпление.

Коментари