НАП Бургас продава апартаменти на международен наркотрафикант

НАП Бургас продава апартаменти на международен наркотрафикант - E-Burgas.com

Луксозните имоти са в Свети Влас и Несебър

Два апартамента, в затворен жилищен комплекс, в курортното градче Свети Влас, в Община Несебър, конфискувани от участник в международна мрежа за трафик на наркотици, обяви за публична продажба чрез търг териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас. Имотите са били собственост на гражданин на Кралство Дания, който е осъден от градския съд в Копенхаген на лишаване от свобода за участие в международна мрежа за нелегално разпространение на наркотични вещества. Решението на датския съд, включващо и конфискация на имотите на чуждестранния гражданин, е признато и потвърдено от Бургаския окръжен съд.

Търгът е обявен за 18 юни, а дните определени за оглед са трети, четвърти и пети юни. Депозитът, който е 20 на сто от обявената начална тръжна цена, може да бъде внасян до 6 юни 2013 г. Апартаментите са съответно с площ от 125 и 131 кв.м. Началните цени са 202 188 лева и 212 007 лева. Имотите са обзаведени, а всеки един от тях разполага с три спални, по два санитарни възела, две тераси, както и всекидневна с кухненски блок. Повече подробности за търга могат да се намерят на сайта на НАП www.nap.bg .

От приходното ведомство припомниха, че миналата година също на датска гражданка, обвинена и осъдена от съда на Копенхаген за участие в наркомрежа, бяха продадени шест апартамента в курортния комплекс „Слънчев бряг”. Процедурата в подобни случаи предвижда средствата от продажбите да постъпят по равно в бюджетите на Република България и Кралство Дания.

От началото на годината от продажби на НАП Бургас на благородни метали, имоти и вещи, конфискувани в полза на държавата, в бюджета са постъпили близо 1 000 000 лева.

Коментари

Още от последните новини