Намериха лодката на рибарите, които изчезнаха край Дуранкулак

Намериха лодката на рибарите, които изчезнаха край Дуранкулак - E-Burgas.com
снимка: архив

Намериха лодката на рибарите, които изчезнаха преди седмица в морето край Дуранкулак. От двамата мъже обаче няма следи, казаха техни колеги, предаде cross.bg. 

Около 10 лодки с местни рибари са влезли в морето вчера да търсят мрежите на изчезналите. По мрежите попаднали и на потъналата рибарска лодка. Водолаз доброволец е потвърдил, че това е техният плавателен съд. Днес се очаква екип от водолази от военноморските сили да влезе в морето и да изследва останките от лодката.

Припомняме ви, че на 20 декември 29-годишният Галин Тодоров и 49-годишният Коста Мянков влизат в морето към 13:30. Мянков казал на съпругата си, че имат работа за не повече от час. В 15:45 съпругата на Мянков му звъннала, но телефонът бил изключен. След като не се прибрал близките му започнали да го търсят, но от двамата рибари нямало и следа. Тогава подали сигнал към телефон 112. В издирването се включиха катери на Гранична полиция, морска администрация и хеликоптер на военноморските сили. Акцията по издирването им продължава.

Коментари

Още от последните новини