Намаляват неохраняемите плажове у нас

 Намаляват неохраняемите плажове у нас - E-Burgas.com

Полагаме максимални усилия за минимизиране броя на неохраняемите морски плажове. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова. която отговори на въпрос от парламентарния контрол, свързан с неохраняемите морски плажове, предаде агенция ..Фокус”.

"Тази последователна политика изграждаме още от първия ден на настоящия управленски мандат. Държа да подчертая, че въпреки кратките срокозе. с които разполагахме, към момента на встъпване в длъжност на кабинета .Борисов 3\ в резултат на изключително активната работа и пределна мобилизация, успяхме да редуцираме заварения брой на неохраняемите плажове от 106 на 89". коментира министър Ангелкова.

По думите й тези стъпки рефлектират благоприятно и върху размера на постъпленията в държавния бюджет.

Общите приходи от концесии и наеми през миналата година възлизат на над 17 млн. лева, което представлява увеличение от 22% спрямо предходната година. Ключов момент е засиленият и непрекъснат контрол, който упражняваме по отношение на стопанисването на плажовете", уточни още министър Ангелкова. Тя допълни, че към настоящия момент усилието на Министерство на туризма са насочени към осигуряване на безпроблемното протичане на летни сезони 2018 г. и 2019г.

Коментари

Още от последните новини