Налазвайте плажа, слънчева събoта по морето

Налазвайте плажа, слънчева събoта по морето - E-Burgas.com

Днес ще бъде слънчево, след обед над източната половина от страната с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София – около 29°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 27-29°. Температурата на морската вода е 26-28°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. Над планините ще бъде слънчево. След обяд над масивите в Източна България ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 15°.

В неделя и през първите два дни от следващата седмица ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и източните райони до умерен, в неделя временно от запад-северозапад, през новата седмица - отново с източна компонента. Започва повишение на температурите и максималните във вторник ще са между 31° и 36°.

 

Коментари

Още от последните новини