Наградиха трима бураски ученици, спипали ало измамник

Наградиха трима бураски ученици, спипали ало измамник  - E-Burgas.com

Трима бургаски ученици бяха отличени с награда Почетна значка от община Бургас за предотвратяване на кражба по схемата „телефонна измама“. Предложението бе гласувано на днешната сесия на Общински съвет - Бургас. 

Наградените ученици са са Ивелин Йотов Йотов от 5 „Б” клас на ПМГ, Антон Симеонов Ковачев от 6 „Б” клас на ОУ "Любен Каравелов" и Християн Мартинов Иванов от 4 „Б” клас на ОУ "Княз Борис І". 

Те успели да спрат ало измамник на 3-ти февруари тази година. Случката се разгирала на ул. "Дебелт" във "Възраждане". В близост до тях 77-годишна бургазлийка предавала 700 лв. на измамник. В момента, в който той грабнал парите и хукнал да бяга, тя разбрала, че е ограбена и започнала да вика за помощ. Учениците го подгонили, а в движение привикали няколко мъже, които работели в близкия автосервиз, за подкрепа. След кратко преследване, крадецът бил заловен в района на бул. „Мария Луиза“ №51 и предаден на органите на реда. Вследствие на тази навременна и бърза намеса, кражбата била предотвратена, а парите - върнати на жената.

Задържаният е 51-годишен мъж от Русе. По думите на възрастната жена, на домашния си телефон, тя получила обаждане от непознат глас, който се представил за племенника й. Непознатият я помолил да му услужи с пари, като заплати вместо него митническа такса за поръчани радиатори от Германия. Жената се съгласила и така непознатият се озовал на домашния й адрес. 
 

Коментари