Наградиха призьорите от Националния конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан“

Наградиха призьорите от Националния конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан“ - E-Burgas.com
Отличените бяха наградени на официална церемония в Сунгурларе Снимки Татяна БАЙКУШЕВА

Призьорите, отличени в Националния конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан“, посветен на традиционния празник на лозаря и винаря 14 февруари, бяха наградени днес на официална церемония в Сунгурларе. Организатори на надпреварата, в която се включиха деца от цялата страна, са Национален дворец на децата, Регионално управление на образованието – гр. Бургас, община Сунгурларе и Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс в Сунгурларе.

Сред официалните лица, които се включиха в събитието бяха кметът на Община Сунгурларе инж. Васил Панделиев, заместник областният управител на Бургаска област Севдалина Турманова, Виолета Илиева, началник на Регионален Инспекторат по образованието в Бургас, кметове от региона и представители на местната администрация. Жители и гости на общината присъстваха на награждаването и аплодираха младите таланти.

"Конкурсът вече е традиционен, обхватът му също значително се разширва и тази година участниците са от 27 области. Това разкри директорът на Регионалното управление в Бургас инж. Виолета Илиева, която присъства на церемонията по награждаването. Тази година участниците са над 2000, с около 500 повече от миналата", коментира за e-Burgas.com инж. Виолета Илиева, началник на РУО-Бургас.

„Благодарение на това събитие Бургас е включен в календара на дейностите на МОН и този празник е национален. Това се случва благодарение на община Сунгурларе и кметът инж. Панделиев. Хубавото е, че днес се съчетава творчеството на децата с един народностен дух, свързан със Св. Трифон - покриовител на лозарите и винарите и децата по този начин научават традициите и обичаите по своя край. За големите също е празник, тъй като започват да дегустират продукцията си“, сподели още инж. Илиева.

Кои са наградените ученици можете да видите тук:

https://0701.nccdn.net/4_2/000/000/1dc/3f1/-----------------------.pdf

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини