Надграждат медицинския факултет с още 3 етажа за кабинети

Надграждат медицинския факултет с още 3 етажа за кабинети - E-Burgas.com

Сградата на Медицинския факултет в Бургас ще бъде надградена с още три етажа в бъдеще, които ще се състоят от кабинети на преподаватели и студенти, като идеята е базата да бъде модернизирана и там да се обучават бъдещите бургаски лекари. Това разкри лично кметът на община Бургас Димитър Николов на днешната общинска сесия.

Собственикът на имота има инвестиционно намерение да изгради многопрофилна болница за активно лечение. Въз основа на извършени предпроектни проучвания е заявено, че в болницата ще работят над 300 медицински специалисти. В програмата за развитие на лечебното заведение се предвижда да бъде извършвано и обучение и провеждане на стажове на студенти от разкрития в Университет „Проф.д-р Асен Златаров“ Медицински факултет.

За да се случи промяната, обаче, първо Министерството на регионалното развитие, трябва да даде зелена светлина на общинската инициатива, тъй като това е извън нормите. Докладната на кмета е именно с искане към Министерството за завишение на държавните норми.

Коментари

Още от последните новини