Над 460 деца се включиха в инициативата „Бургас рециклира“

 Над 460 деца се включиха в инициативата „Бургас рециклира“ - E-Burgas.com

Над 460 деца се включиха тази година в инициативата „Бургас рециклира“. Това каза за Радио „Фокус” арх. Чавдар Ченков от Сдружение „Хамалогика“. Той уточни, че тази година инициативата се провежда за трети път и в нея са включени само първокласници. По неговите думи, през първата година от провеждането на програмата са участвали около 290 деца.

Кампанията продължава един месец или около 4 занятия. „Започнахме около 7 и 8 април. Приключихме с първите 3 занятия в училищата. Последното занятие ще бъде на 15-ти май“, обясни той. По неговите думи, тогава ще се проведе почистване на един от плажовете на Бургас. Петте училища, които са се включили в инициативата през тази година са ОУ „Княз Борис I“, ОУ „Св. Климент Охридски“, СОУ „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Васил Априлов“ и Национална училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“. „Имахме запитвания и от други училища, но нямахме достатъчно доброволци да изпратим и там, които да разкажат на първолаците за това как се рециклират нещата, защо е добре да пазим природата и къде да си изхвърляме разделно боклуците“, поясни арх. Ченков.
По неговите думи, всяка година програмата се допълва, за да може да бъде по-интересна за децата.

„През втората година създадохме сайт и стикери за кошовете за боклук, така че всеки да може и вкъщи да си изхвърля разделно отпадъците. През тази година новото е, че правим тест с учениците, за да видим доколко те са запомнили нещата, които сме си говорили в час. Тази година правим този тест онлайн, а не на хартия. Първо, за да спестим хартия и второ, за да може децата да го попълнят вкъщи заедно с родителите си. Нашата цел е да стигнем и до родителите през децата“, обясни той.

Коментари

Още от последните новини