Над 300 марки вина от цял свят на "Wine Fest Burgas"

Над 300 марки вина от цял свят на

Бургазлии ще могат да дегустацирати нашумелите оранжеви вина

Над 300 марки качествени вина очакват посетителите на ІІІ Бургаски фестивал на виното, който ще бъде официално открит утре /28 юли/ от 17.00 часа в Експо център "Флора".

Тема на тазгодишния Бургаски фестивал на виното е сорт Шардоне. За обявяване на носителя на наградата "Шардоне на Бургаския фестивал на виното 2016", Националната лозаро-винарска камара организира конкурс с професионално жури. Участващите в конкурса вина ще бъдат представени и на конкурса "Изборът на потребителите", който ще направи своя класация.

Майсторски класове и дегустации ще водят български и чуждестранни експерти по темите: "Вината на Мелнишкия регион", "Винарската анимация - в избата и в ресторанта",  "Българска премиера на интернет платформата Wine & Food Society, "Wine Education Trust в България", "Златните вина на България - дегустация на български вина, медалисти от световни конкурси", "Грузинските вина", "Оранжевите вина" и др.

Официален гост на събитието в Бургас ще бъде Игор Бухаров, който е президент на Федерацията по ресторантьорство и хотелиерство в Русия, председател на комитета по ресторантски бизнес, издател на списанието "Виномания", член на Бордоската командерия във Франция, почетен член на академията на "Пол Бокюз" и руската Асоциация на Сомел. Награден с френския орден "Мерит Агрикол" за принос в развитието на висшата френска кухня в Русия.

Освен българските, тази година бургаската публика ще има възможността да дегустира и продукти от Италия, Испания, Германия, Чили и Аржентина.

За първи път в Бургас  ще се предложат за дегустация и така нашумелите оранжеви вина.

Носителите на престижни награди от световни конкурси ще представят пред жителите и гостите на града отбрани продукти, които ще могат да се дегустират и закупят на цени на производителите.

Коментари

Още от последните новини