Над 300 деца и родители се включиха в празника на здравословното хранене „Вкусна есен“ (снимки)

Над 300 деца и родители се включиха в празника на здравословното хранене „Вкусна есен“ (снимки) - E-Burgas.com

Повече от 300 деца от 23 бургаски детски градини и 7 училища заедно със своите родители превърнаха съботния ден в истински празник на здравословното хранене. Спортна зала "Младост" се изпълни с много детски усмивки, песни, танци и аромат на сезонни плодове и зеленчуци.

"Това "вкусно" събитие има за цел да възпита в децата ни отношение към здравословния начин на живот. Ще продължим да провеждаме подобни инициативи, за да презентираме здравословното готвене и правилно хранене. Сред нас е мастършеф Севда Димитрова, която ще разкрие своите кулинарни тайни за полезно и вкусно готвене. Обещавам следващото ни събитие да бъде "Вкусна пролет" и да бъде още по-мащабно", поздрави присъстващите кметът Димитър Николов.

Всяко учебно заведение беше представено от свой отбор, съставен от пет деца и трима родители. В рамките на 15 минути те трябваше да приготвят ястие по избрана от тях рецепта, след което да го представят пред публиката. За усърдието си всеки от участниците получи грамота за участие и книжка със здравословни рецепти.

Само в това състезание можеше да се види френски булдог от карфиол, цветя от есенни зеленчуци, народна носия от плодове, влакче от плодове, семена и ядки и редица други вкусни изненади.

Атрактивното кулинарно шоу "Вкусна есен", организирано от Община Бургас като част от нейната програма за здравословното хранене, бе ръководено от мастършеф Севда Димитрова, която демонстрира редица здравословни рецепти.

Всички кулинарни произведения на малките готвачи бяха заснети от фотограф, а след края на състезанието снимките и рецептите на участниците ще бъдат събрани в нова книжка със здравословни рецепти.

Кулинарното състезание  е своеобразна кулминация на седмицата, посветена на здравословния начин на живот. В дните от 5 до 16 ноември във всяко училище се организираха събития под мотото "Зеленчуци и плодове в есен златна, благодатна". Целта бе учениците и родителите да се запознаят с храните, които са полезни и необходими за техния здравословен начин на живот.

В детските градини мероприятията се провеждаха в седмицата от 12-16 ноември, а всеки ден темата на занятията бе различна.

Галерия
Коментари

Още от последните новини