Над 200 хил. ръкавици и чували пътуват за кампанията "Да изчистим България заедно"

Над 200 хил. ръкавици и чували пътуват за кампанията

220 000 чифта ръкавици и чували пътуват към всички кътчета на страната, за да послужат в кампанията "Да изчистим България заедно", която ще се проведе на 16 септември.

Ресурсите за деня на голямото почистване бяха сортирани и изпратени от доброволци и служители на Асоциация на еколозите от общините в България.

Всички консумативи за почистването ще достигнат до броени дни до всички областни и общински администрации, които организират акциите за почистване в цялата страна.

Местата, които ще бъдат почиствани на 16 септември са повече от 700.

Сред тях се включват паркове, горски зони, плажове и райони около водоизточници. Това вероятно са и най-нуждаещите се от почистване обекти.

Директорът на природен парк "Витоша" Снежана Петрова, обяснява, че "Организацията на инструментите и консумативите, а след това обезпечаването на извозването на отпадъците, което в планинските условия е малко по-затруднено, са от ключова важност за успеха на акциите по почистване,"

В резултат на кампанията през годините са премахнати над 7300 нерегламентирани сметища и замърсени зони в цялата страна.

Вече е активна и картата на кампанията, на която ще могат да бъдат маркирани изчистените на 16 септември зони.

Организаторите припомнят, че тази година инициативата ще има състезателен характер като целта е да се отбележат най-много зелени точки на картата. Всички могат да участват като отбор - семейство, детска градина, училище, компания или дори цяла административна област./ news.bg

Коментари

Още от последните новини