На втора инстанция: Атакуват присъдата за смъртта на 28-годишната Ина

 На втора инстанция: Атакуват присъдата за смъртта на 28-годишната Ина - E-Burgas.com

Наказанието от 4 години и 8 месеца лишаване от свобода на първа инстанция за шофьора Мариян Ламбов не удовлетворява нито една от страните в процеса за смъртта на 28-годишната Ина Симеонова, загинала на пешеходна пътека, пише "24 часа".

Инцидентът стана на 25 април 2015 г.на зебра на ул. "Тодор Александров" близо до пл. "Трапезица". Делото на първа инстанция мина по съкратената процедура, водачът Мариян Ламбов, който е професионален шофьор, призна вината си и получи 7 г. лишаване от свобода, които заради съкратеното производство бяха редуцирани на 4 г. и 8 м.
Защитата на Ламбов е обжалвала присъдата с искането наказанието да бъде определено при смекчаващи вината обстоятелства.

В жалбата на Марин Милев - адвокат на родителите на Ина, се иска по-строго наказание, като се набляга на факта, че шофьорът на т.а. "Ивеко" е извършил поредица груби нарушения: той е заобиколил спрените пред зебрата автомобили, не е пропуснал пресичащата пешеходка, качил се е на бордюра и я ударил, когато вече е била в края на зебрата.

Камионът е карал с 10 км/ч, но след удара не е спрял и е изминал още 53 метра. След падането младата жена е била прегазена от едната гума в областта на таза.

Според извършените автотехнически експертизи водачът е имал обективна възможност да види пешеходката и да реагира.

Окръжна прокуратура - Бургас също е протестирала присъдата. Делото на първа инстанция бе през март, все още не е включено в графика на Апелативния съд.

Коментари

Още от последните новини

Светът
 На втора инстанция: Атакуват присъдата за смъртта на 28-годишната Ина - E-Burgas.com

TikTock

Светът
 На втора инстанция: Атакуват присъдата за смъртта на 28-годишната Ина - E-Burgas.com

Африка