На топло: Две училища и една детска градина в Меден рудник

На топло: Две училища и една детска градина в Меден рудник - E-Burgas.com

Три общински сгради - две училища и една детска градини в бургаския к-с Меден рудник вече се топлят от новия котел на Районната отоплителна централа. Съоръжението е част от обновената и модернизирана централа, която ще произвежда по-чиста и евтина енергия за ОУ "Елин Пелин", СОУ "Константин Петканов" и ЦДГ "Морска звезда", които се обучават над 3000 деца. 

Финансирането е осигурено по програмата за  "Енергийна ефективност и възобновяема енергия" по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

За символичното запалване на котела днес в Бургас пристигна министърът на енергетиката Теменужка Петкова. 

"Това е изключително полезна инвестиция, която ше повиши комфорта в учебните заведения и ще им намали сметките. Одобрихме още един подобен проект на Община Бургас. Сигурна съм, че ще бъде реализиран със същото високо качество. Стойността на проекта е 825 хил. лв. А благодарение на него ще бъдат спазване мерките за опазване на околоната среда", каза министър Петкова.

По думите на енергийния министър Община Бургас е кандидатствала и е одобрена по още един проект. Въпросният нов проект е за изграждане на модерна отоплителна инсталация в ОУ "Христо Ботев" в квартал "Ветрен". Неговата стойност е 163 000 лева. Община Бургас има готовност да стартира неговото изпълнение до края на тази година. 

Галерия
Коментари