На първо четене: Приеха Бюджет 2017

На първо четене: Приеха Бюджет 2017 - E-Burgas.com

Държавният бюджет беше приет на първо четене. За него гласуваха депутатите от ГЕРБ, Реформаторския блок, БДЦ и "Атака". 102-ма подкрепиха проекта на финансовото министерство. "Против" бяха 58, а 11 се "въздържаха", информира Нова Тв.

Документът предвижда ръст на икономиката между 2,5 и 3 на сто и очакване за спад на безработицата до малко над 7%.

Най-много допълнителни средства през следващата година ще получи отбраната. Там кабинетът заделя нови 825 млн. лева за модернизация на въоръжените сили.

По-рано сутринта, в студиото на "Здравей, България" председателят на комисията по бюджет и финанси в НС и член на ГЕРБ Менда Стоянова предрече, че Бюджет 2017 ще мине без проблеми в пленарната зала.

„Смятам, че бюджетът ще бъде приет с гласовете на ГЕРБ, Реформаторския блок и БДС. Преди малко зам.-председателят ДПС Йордан Цонев каза, че няма да правят промени между първо и второ четене. Това показва, че този бюджет трябва да бъде приет. В новия бюджет има заложени политики, които много хора подкрепят – над 280 млн. в образованието, над 250 млн. за здравеопазването, за МВР 180 млн. лв. За БАН няма увеличение, но за наука има предвидени 350 млн. евро и именно БАН ще бъде бенефициент на тези средства”, каза още Менда Стоянова.

Коментари

Още от последните новини