На няколко места в Южна България продължават да бедстват след потопа

На няколко места в Южна България продължават да бедстват след потопа  - E-Burgas.com
Снимка: Моята новина/Асен Асенов

Бедствие и много щети след проливните дъждове в Южна България. Заради пороите има наводнени къщи и прекъснати пътища. Реки излязоха от коритата си, заляха домове и подкопаха пътища. Заради проливните дъждове се активизираха и свлачища.

Остава бедственото положение в Неделино, Рудозем и Девин. То беше обявено, след като в нощта срещу неделя реките Арденска, Чепинска, Елховска и Неделинска преляха. 

Голяма част от Рудозем и околните села останаха без ток през вчерашния ден. Бедстващи хора няма, но материалните щети са сериозни. Няколко села в община Девин пък се оказаха откъснати от света заради пътя към село Ягодина, който беше подкопан и отнесен.

Областният управител на Смолян Стефан Сабрутев заяви, че обстановката в областта е тежка. „Най-засегнатите общини са Смолян и Девин. Село Мугла е откъснато. Вчера от Общината са успели да пробият и да доставят хляб, продукти от първа необходимост и лекарства. До селата Триград, Жребево и Кестен няма достъп. Има такъв по горски пътища. Към момента няма бедстващи хора”, каза той.

Частично бедствено положение е обявено в Садово, след като дигата на река Чая се скъса на три места и заля стотици декари земеделска земя. Под вода са и новоремонтирани общински пътища.

„Вчера от „Напоителни системи” направиха обход, надявам се днес да започнат работа. Докарали са и техника, но това не решава проблема, тъй като дигата на реката е изцяло компрометирана през годините”, каза кметът на Садово Димитър Здравков.

Коментари

Още от последните новини