На-малко 5% ръст в зимния туризъм

На-малко 5% ръст в зимния туризъм  - E-Burgas.com
снимка: rimskabania.com

Очакваме 5% ръст в зимния туризъм, но това са само песимистичните прогнози. Това коментира в "Седмицата" по Дарик министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова. Тя подчерта, че това са очакванията само на база предварителните заяви.

Министърът в оставка припомни, че климатичните условия влияят много върху интереса на българските и чуждестранните туристи.

"Очакваме, към момента на база на ранните записвания,скромен 5-процентов ръст, като това са ни по-скоро песимистичните прогнози. Но зимният сезон много зависи от времето", обясни тя.

"Но независимо от променливото време миналата година ние имахме 1,2 милиона туристи, което беше с 5% ръст. Тази година песимистичните ни прогнози на база на ранните записвания , които имаме както през големите тъуроператори, така и на база на заявените полети на летищата София и Пловдив, които основно обслужват зимните ни курорти, отново правим на този етап песимистична прогноза от 5%", заяви Ангелкова. 

Тя изрази мнение, че в края на декември и началото на януари догодина ще могат да се направят по-реалистични прогнози и да се каже дали ще има и по-голям ръст или той ще се запази.

"Най-голям ръст има към момента от ранните записвания и заявените чартърни полети има от Великобритания - 51%. Там имахме активна кампания", посочи още министърът.

Коментари

Още от последните новини