На хората в Банево им писна, ще блокират АМ "Тракия"

На хората в Банево им писна, ще блокират АМ

Жителите на бургаския вкартал Банево за пореден път призоваха улиците им да бъдат асфалтирани, в противен случай ще се вдигнат на протест и ще блокират входа и изхода на АМ "Тракия", Припомняме, че в продължение на около три години улиците в квартала са разкопани, поради полагането на канализация. 

Недоволните бургазлии са изпратили писмо до Общински съвет, в което настояват до 20 юни да се проведе общо събрание на квартала, на което да бъдат взети адекватни мерки относно проблема. 

"Не сме съгласни в 21 век да живеем сред огромните дупки, прах, кал и мръсотия. Изпочупихме си крайниците и автомобилите. Длъжни сте да възстановите разбитите улици!" пише в писмото. 

В момента канализацията в Банево е положена, но проблемът с ямите, траповете, калта и непроходимостта на някои улици остава. Състоянието на по-голямата част от пътната инфраструктура в квартала е много по-лошо от състоянието й от началото на проекта, твърдят баневци. 

Последният обещан срок лично от кмета Димитър Николов бе месец април. По всичко изглежда, че търпението на хората е към своя край и сега те заплашват да блокират АМ "Тракия" в знак на протест, ако асфалтирането и полагането на тротоари не продължи. В писмото са се подписали 587 жители на бургаския квартал. 

 

Коментари

Още от последните новини