На бургаския плаж-игла да хвърлиш, няма къде да падне

На бургаския плаж-игла да хвърлиш, няма къде да падне - E-Burgas.com

Високите температури накараха бургазлии и гостите на града да търсят прохлада край морския бряг. Като се има пред вид и почивният ден на Северния бургаски плаж и игла няма къде да се хвърли. "Тук е много по-прохладно, бризът се усеща. Прекрасно е" -сподели пред е-Бургас мъж от Ямбол. Той от сутринта е тук и не смята да пропуска и утрешния ден за плажуване. От години през лятото, използва всеки почивен ден, за да дойде до Бургас на море.

Специалистите съветват, че дори и да сте на плажа, между 10 и 16 часа е желателно да се стои на сянка и да се пие много вода. Тялото да се маже с предпазни от слънчевите лъчи кремове и млека. 

В 11  области  днес е обявен оранжев код заради опасно високи температури. Кодът е в сила за областите Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Пловдивска, Старозагорска, Сливенска, Ямболска, Хасковска и Благоевградска. В тези области ще бъде горещо, с максимални температури около 38°-40°. За останалите 17 области на страната е обявен жълт код отново заради опасно високите температури.

Край морския бряг обаче температурите са около 27-29 градуса. Морската вода е 18 - 22°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини